Wie is Ramses Draak?

Wie is de Spreekstalmeester?

Bekijk het in minder dan 1 minuut:

Wie is de Spreekstalmeester? Dat is Ramses Draak :

Wie ben ik?

Haay! Leuk dat je benieuwd bent naar wie ik ben.
Ik heet Ramses Draak. 

Aangenaam.
Zo heet ik echt ja! Geboren en getogen in ’s Gravenhage.

Zo onthoud je mijn naam het beste:
Ramses van de Farao en Draak van de Efteling.

Ramses Draak
Spreekstalmeester Ramses Draak

Waar komt mijn naam vandaan?

Mijn moeder is groot fan van Ramses Shaffy. Mijn vader vind de cultuur & historie van Egypte interessant.

Ramses II was een machtige farao van Egypte. Hij was zijn tijd ver vooruit op gebied van marketing. En hij had charisma.

Dus mijn ouders waren eruit: ” Ramses Draak ” wordt zijn naam.

Spreekstalmeester Ramses Draak
Spreekstalmeester Ramses Draak

Opleiding & Studie:

Als kind zat acteren er al vroeg in. Mijn creatieve start was de Vrije School. Hier ontwikkelde ik de liefde voor het podium. Acteren was wat ik het liefste deed. Op deze basisschool werd er veel aandacht besteed aan creatieve vorming. Ik denk dat dit zeker heeft bijgedragen aan mijn creativiteit.

Spreekstalmeester Ramses Draak
Spreekstalmeester Ramses Draak

Middelbaar Onderwijs

Als  middelbare school koos ik voor het Segbroek college. Helaas heb ik nooit deelgenomen aan een Cito toets (Die hadden ze niet op de Vrije School) dus ik belandde op de Mavo. Het ging me veel te makkelijk af. Als eindexamen vakken koos ik voor Aardrijkskunde, Geschiedenis, Economie, Tekenen en natuurlijk het verplichte Engels en Nederlands.

Spreekstalmeester Ramses Draak
Spreekstalmeester Ramses Draak

MBO+

Hierna was het tijd om richting te kiezen. Ik koos voor de commerciële kant en starte mijn opleiding Ondernemer/manager op ROC Mondriaan. Uiteindelijk werd het MBO+ met NIMA A marketing en wiskunde.

Spreekstalmeester Ramses Draak
Spreekstalmeester Ramses Draak

HBO

Media & Entertainment Management was dé HBO opleiding die volledig paste bij wat ik wou. Een studie waar creativiteit en commercie gecombineerd werden. Ik produceerde er AV content, leerde te werken met de Adobe pakketten en montage-software zoals Finalcutpro. Ik produceerde masterclasses voor o.a. Bert van der Veer en Matthijs van Nieuwkerk. Ook nam ik deel aan een extra minor: de filmacademie van Rutger Hauer. Ik kreeg naast Rutger Hauer ook les van Tim Olie Hoek, Quentin Tarantino en Paul Verhoeven. De minoren die volgde in Rotterdam, Haarlem en Den Haag waren: Web Design, Design Management, Experience Management en Event Management.

Spreekstalmeester Ramses Draak
Spreekstalmeester passies

Wat zijn de passies van Ramses Draak?

Er zijn een aantal dingen in het leven waar ik echt om geef. Ik kan genieten van goede koffie. Ook vind ik  het heerlijk om me even terug te trekken in de natuur. Het liefst een geurend bos met veel groen. Daarnaast is koken een passie. Ik heb in mijn huis een speciale eetkamer waar ik op restaurant niveau mijn gasten verwen.
Smaken samenbrengen, kleur in gerechten toveren en genieten van mooie smaken.

Ik ben gek op avontuur. Reizen vind ik dan ook erg inspirerend.  Ik ben wel echt een zon-aanbidder en gek op verschillende culturen en mensen. Zwitserland was geweldig en ook was ik onder de indruk van Griekenland en Marrakech.

Verder hou ik van ontwerpen en ben ik creatief.

Spreekstalmeester Ramses Draak op vakantie